Politie zoekt getuigen gevaarlijk rijgedrag

maandag 9 maart 2015

Brummen / Zutphen - Zondag 8 maart heeft de politie in Brummen en Zutphen een bestuurder van een rode Seat Ibiza achtervolgd die zeer gevaarlijk rijgedrag vertoonde. Om veiligheidsredenen heeft de politie op enig moment de achtervolging gestaakt. De auto is even later wel aangetroffen in Zutphen, en door de politie in beslag genomen. Het onderzoek naar wie de bestuurder was loopt nog. De politie zoekt contact met mensen die mogelijk door de bestuurder in gevaar gebracht zijn, bijvoorbeeld omdat ze voor hem aan de kant moesten springen.

Politieagenten zagen de man rond 11.30 uur voor het eerst rijdenin Brummen, waarbij zijn rijgedrag en hoge snelheid direct opviel. Hij kreeg eenstopteken, maar negeerde dit. De bestuurder reed op hoge snelheid door eenwoonwijk en heeft de politieauto op enig moment via de stoep gepasseerd.

De politie verloor de man uit het oog, maar signaleerde hemlater opnieuw. Er ontstond opnieuw een achtervolging, waarbij de bestuurder eensnelheid van ongeveer 140 km per uur haalde. De politie heeft dit keer deachtervolging om veiligheidsredenen gestaakt.

Vervolgens kwam er een melding over een rode Seat Ibiza die opeen invalideparkeerplek in Zutphen stond. De politie ging direct ter plaatse,maar trof geen personen bij de auto aan. Het bleek wel om dezelfde auto te gaandie achtervolgd was. De auto is afgesleept en het onderzoek naar de bestuurderloopt.

De politie wil heel graag in contact komen met mensen die doorde bestuurder in gevaar gebracht zijn, bijvoorbeeld omdat ze voor hem aan dekant moesten springen. Het was door het mooie weer druk op straat zondag, en depolitie heeft zelf in ieder geval n vrouw met hond gezien die opzij moestspringen. Bent u dit geweest, of heeft u ook aan de kant moeten springen om nietaangereden te worden? Neem dan contact op met de politie.

Ook als er mensen zijn die schade hebben aan hun voertuig ofandere bezittingen, mogelijk gisteren veroorzaakt door een rode auto, hoort depolitie het graag. De politie is te bereiken via 0900-8844.

2015115865

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Leuvenheim | 112 alarmeringen Leuvenheim | Goedkoop Tanken in Leuvenheim | Supermarkten in Leuvenheim | Weerbericht Leuvenheim